Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ТОВ «Обухівтранс» хоче підвищити тарифи на проїзд у місті

Share on facebook
Share on telegram
Share on google
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

15 листопада до Обухівської міської ради надійшов лист-повідомлення від ТОВ «Обухівтранс» щодо зміни тарифів на перевезення пасажирів по місту Обухів з 17 листопада 2018 року.

Відповідно до статті 5 Закону України «Про автомобільний транспорт» державне регулювання та контроль у сфері автомобільного транспорту реалізується шляхом проведення центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, зокрема тарифної політики на автомобільному транспорті.

Також відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать повноваження щодо встановлення в порядку і межах, визначених законодавством, зокрема, тарифів на транспортні послуги.

Розрахунки тарифів на послуги з перевезення пасажирів здійснюються відповідно до Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту і зв’язку України від 17.11.2009 № 1175. 1.1.

Ця Методика є обов’язковою для застосування під час встановлення регульованого тарифу органами виконавчої влади та місцевого самоврядування на послуги пасажирського автомобільного транспорту (далі – Послуги) і носить рекомендаційний характер під час формування вільних тарифів на ці послуги.

Враховуючи викладене, питання щодо встановлення та обґрунтованості тарифів на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування на території Обухівської міської ради відносяться до компетенції виконавчого комітету Обухівської міської ради.

Дане рішення підприємства ТОВ «Обухівтранс» було прийнято без погодження з виконавчим комітетом Обухівської міської ради.

Отже на даний час ТОВ «Обухівтранс» не має права застосовувати тариф на перевезення пасажирів, не встановлений виконавчим комітетом Обухівської міської ради.