Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

До уваги мешканців міста:

Share on facebook
Share on telegram
Share on google
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

Оголошується конкурс на присудження премії Обухівської міської ради ім. Андрія Малишка за досягнення і здобутки у галузях літератури, музичного, театрального, концертно-виконавського, народно-прикладного та образотворчого мистецтва. Заяви подаються до 10 листопада 2019 року до відділу культури, національностей та релігій виконавчого комітету Обухівської міської ради.

Довідки надаються за телефоном: 5-19-78 у робочий час.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Обухівської міської ради
від 12 жовтня 2017 року
№ 585-27-УІІ

ПОЛОЖЕННЯ
про літературно-мистецьку премію Обухівської міської ради
імені Андрія Малишка

1. Літературно-мистецька премія (далі премія) заснована Обухівською міською радою. Премія заснована з метою всебічного сприяння розбудові і зміцненню української держави, розвитку національної культури, літератури, мистецтва, поверненню до глибинних національних джерел, піднесенню духовності українського народу і формування його національної свідомості. Нагородження премією провадиться розпорядженням Обухівського міського голови.

2. Щорічно присуджується одна премія за досягнення і здобутки у галузях літератури, музичного, театрального, концертно-виконавського, народно-прикладного та образотворчого мистецтва.

3. Твори на здобуття премії висуваються: Обухівською міською радою; громадськими організаціями міста, які здійснюють діяльність у сфері культури; особисто митцями або мистецькими колективами.

На здобуття висуваються нові оригінальні твори у завершеному вигляді, створені протягом останнього календарного року. Крайній термін подання заяв 25 жовтня.
Премією нагороджуються митці, творчий доробок яких відрізняється високим рівнем майстерності, сповідує гуманні загальнолюдські цінності, український патріотизм і сприяє піднесенню авторитету міста Обухова в Україні і світі.

4. На здобуття премії до Обухівської міської ради подається письмова заява довільної форми від претендента або ж від організації чи установи, яка його висуває. У заяві вказуються анкетні дані кандидата , його творчі досягнення, а також короткий опис доробку, який висувається на здобуття премії.

Претенденти зобов’язані завчасно оприлюднити свої творчі доробки, які висуваються на здобуття премії, а також представити на обговорення на засідання комісії.

5. Комісія з визначення претендента на літературно-мистецьку премію створюється наказом начальника відділу культури, національностей та релігій виконавчого комітету Обухівської міської ради у кількості 9 осіб. До складу комісії входять: представники літературно-мистецьких організацій; начальник відділу культури виконавчого комітету Обухівської міської ради; визнані у місті митці або представники мистецьких колективів, що здійснюють свою діяльність не менше п’яти років.

Обговорення доробків, визначення лауреатів, а також усі інші питання вирішуються комісією шляхом проведення таємного голосування і визначаються більшістю голосів присутніх членів комісії.

6. Особі, яка удостоєна премії, присвоюється звання лауреата, вручаються диплом і Почесний знак лауреата премії.

Лауреатам премії виконавчим комітетом виплачується грошова винагорода, розмір якої становить 6560,00 (шість тисяч п`ятьсот шістдесят) гривень. Кошти на премію передбачаються міським бюджетом Обухівської міської ради.

7. Почесний знак лауреата виготовляється з металу жовтого кольору і має форму круглої маленької медалі діаметром до 30 мм, по краю якої розташовано напис «Обухівська міська рада».

8. Урочисте вручення премії відбувається 14 листопада поточного року, у день народження Андрія Малишка.

 

Коментарі