Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Вебінар у Миронівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Share on facebook
Share on telegram
Share on google
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

Сьогодні, 02 листопада 2021 року в Миронівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся вебінар з представниками Миронівської територіальної громади та платниками податків на тему: «Особливості одноразового декларування. Електронне звітування-надійність захисту податкової звітності».

У заході взяв участь начальник Миронівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Олег СКОЛОТА .

Під час роботи Олег СКОЛОТА докладно інформував учасників про електронні сервіси ДПС, які забезпечують дистанційне спілкування платників з податковою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності. Начальник інспекції пояснив учасникам вебінару, як отримати електронний цифровий підпис, як отримати довідку про доходи, не відвідуючи податкову, подати звітність, дізнатися про майнові податки та як сплатити їх онлайн. Наголосив, що електронне звітування – це найбільш зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами.

Також, податківець довів до присутніх основні аспекти одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб (далі Декларація).

Зауважив, що Декларація подається виключно в електронному вигляді з 01.09.2021 до 01.09.2022 через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису. Форму Декларації та Порядок її подання затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 № 439.

Наприкінці начальник інспекції відповів на запитання учасників вебінару та зауважив, що про всі новації податкового законодавства можна дізнатися на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast та на телеграм-каналі ДПС https://t.me/tax_gov_ua.

Миронівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі