Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

«Основні аспекти одноразового декларування. Види адміністративних послуг, які надаються у ЦОП, порядок їх отримання» – тема вебінару, що відбувся 11 листопада 2021 року в Обухівській ДПІ

Share on facebook
Share on telegram
Share on google
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

Сьогодні фахівцями Обухівської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Київській області в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії, проведено черговий вебінар щодо добровільного декларування активів фізичних осіб та адміністративних послуг, які надаються у ЦОП.

У заході взяли участь заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Володимир ЛУГОВСЬКИЙ, начальник Обухівської ДПІ Світлана БЄЛЯЄВА, представники територіальних громад та платники податків Обухівщини.

Під час роботи Володимир ЛУГОВСЬКИЙ довів до присутніх, що 21 липня 2021 року набрали чинності окремі норми Закону України від 15 червня 2021 року N1539-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету”, відповідно до якого внесено зміни, зокрема, до Податкового кодексу України в частині проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Крім того, заступник начальника ГУ ДПС наголосив, що законодавчо закріплено нерозголошення державними органами та їхніми посадовими особами відомостей, що містяться в одноразових добровільних деклараціях, без відповідного рішення суду.

Світлана БЄЛЯЄВА під час заходу докладно інформувала учасників про види адміністративних послуг, які надаються в ЦОП та порядок їх отримання.

Також, начальниця ДПІ зауважила, що Декларація подається виключно в електронному вигляді з 01.09.2021 до 01.09.2022 через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису. Форму Декларації та Порядок її подання затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 № 439.

Наприкінці заходу надано вичерпні відповіді на запитання, що онлайн надходили від платників податків-учасників вебінару.

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі