Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

3 грудня – Міжнародний день людей з особливими потребами

Share on facebook
Share on telegram
Share on google
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

Саме так ми називаємо тих людей, які в силу різних життєвих обставин мають певні обмеження за станом здоров’я, але це не заважає їм творити, працювати, вчитися та досягати високих результатів і мати успіх у різних галузях.

Своєю цілеспрямованістю, працею, наполегливістю вони дають нам колосальний заряд енергії та сили, вчать бути незалежними від обставин і не боятися труднощів. Дорослі і маленькі з непростими долями всупереч усьому показують приклад і надихають усіх.
3 грудня 2018 року Обухівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено ряд заходів до Міжнародного дня інвалідів.

Так, в Обухівському міському Центрі творчості дітей, юнацтва та молоді «Романтик» для 74 дітей з особливими потребами шкільного віку було проведено захід з майстер-класами. Дітки власними руками зробили новорічні прикраси з фетру та кольорового паперу, а також малювали зимовий пейзаж різними техніками.

А в загальноосвітніх закладах міста проведено «Уроки доброти», мета яких – сформувати в дітей любов і повагу до людей з обмеженими можливостями; виховати чуйність, співчуття та гуманне ставлення до людей із вадами.

В Обухівському УВП УТОС, що на мікрорайоні Лікарня, в цей же день відбувся урочистий захід для людей з вадами зору, які працюють на даному підприємстві. Вітати їх прийшов Обухівський міський голова Олександр Левченко, були музичні привітання від колективу з УВП УТОС Київське 1 та самодіяльного ансамблю педагогів із с. Лишня Макарівського району. А також були вітальні слова від друзів та колег.

Нещодавно працівники цього підприємства відсвяткували 55-річчя їхнього аматорського народного хору «Світанок». Ці особливі люди, що мають вади зору, бачать цей світ душею та серцем. Навколо себе вони створюють особливу ауру, наповнену піснею та поезією.

3 грудня 2018 року в м. Обухів, в конференц залі РЦКіД відбулась відкрита першість міста з дартсу, присвячена Міжнародному Дню людей з особливими потребами серед бажаючих спортсменів з обмеженими фізичними можливостями.

Організаторами заходу є відділ молоді, фізичної культури та спорту Обухівської міської ради та Юрій Пісков, директор відокремленого підрозділу спортивної федерації незрячих України в Київській області, керівник міськрайонної філії «Інваспорт» та фахівець Київського регіонального центру «Інваспорт».

Також відбулось урочисте нагородження за спортивні досягнення, пропаганду здорового способу життя, високу громадську позицію та з нагоди Міжнародного Дня людей з особливими потребами.

А ось імена цих впевнених у собі, мужніх діток, які викликають велике захоплення у всіх нас:

Бунтовська Катерина – майстер спорту з легкої атлетики, чемпіонка України з легкої атлетики, рекордсменка спартакіади «Повір у себе», кандидат в параолімпійську збірну України;

Русан Катерина – чемпіонка України спартакіади «Повір у себе» з плавання;

Олексієнко Катерина – чемпіонка України спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики;

Діденко Максим – срібний призер з плавання спартакіади «Повір у себе».

Найтепліші вітання переможцям та побажання великих успіхів, сил, натхнення, здоров’я та світлої радості щодня!

Ми віримо у вас! Ми пишаємося вами!