Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

29 серпня 2019 року – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Share on facebook
Share on telegram
Share on google
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

29 серпня 2019 року на території міста відбувся меморіальний театралізований захід-реквієм «Іловайський котел: кривавий серпень української історії» з нагоди 5-ї річниці трагічних подій на сході України. Згідно з Указом Президента від № 621/2019 від 23 серпня 2019 року «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» 29 серпня – оголошено Днем пам’яті захисників України. Цей день запам’ятається в історії країни кривавим серпнем, коли сотні воїнів, які мали вийти з оточення “зеленим коридором”, підступно розстріляли російські війська.

Серед них був і наш земляк – Бакка Олексій Вікторович, стрілець взводу снайперів 2-го батальйону спеціального призначення “Донбас”, позивний “Детройт”, який загинув вранці 29-го серпня 2014 року під час виходу із Іловайського котла, коли воїни їхали у Газелі у складі автоколони батальйону “Донбас” по дорозі з села Многопілля до с. Червоносільське. Під час обстрілу Олексій дістав смертельне поранення у груди.

В цей день в Обухівському РЦКіД відбувся меморіальний захід-реквієм на вшанування пам’яті всіх загиблих воїнів, що віддали своє життя, відстоюючи теріторіальну цілісніть України, З екрану, на якому транслювався фільм про ті трагічні серпневі події 2014 року, дивилися на нас очі хлопців, яких вже з нами немає, які від куль собою захищали дітей, батьків, жінок.

Світла їм пам’ять, усім полеглим захисникам України! Вічна слава і пошана нашим Героям! Ми низько схиляємо голови в скорботі перед усіма героями, що загинули на сході України.

Коментарі