Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Обережно бурульки!

Share on facebook
Share on telegram
Share on google
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

Внаслідок температурних перепадів на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах масово утворюються крижані бурульки. Падаючи, вони можуть травмувати перехожих.

Падіння снігу або льоду з даху може привести не тільки до сильного удару або струсу мозку, але і до смерті. Вгадати той самий момент, коли бурулька вирішить, a що висіти їй набридло, абсолютно неможливо.

На дахах можна побачити величезні бурульки, які можуть травмувати людину і місця падіння яких нічим не огороджені. Особливу небезпеку бурульки становлять в місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари розташовані упритул до будинків.

Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на людей з настанням потепління, необхідно виконувати такі заходи безпеки:

➡ не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності – звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків;
➡ вибираючи маршрут руху по вулицям міста слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд;
➡ проходячи повз будинки або біля високих дерев, необхідно переконатися у відсутності загрози падіння снігу та льодових наростів;
➡ якщо ви йдете по тротуару і чуєте нагорі підозрілий шум – потрібно якомога швидше притиснутися до стіни, щоб укриттям послужив козирок даху;
➡ батькам та педагогам необхідно роз’яснити дітям небезпеку ігор під час відлиги під карнизами дахів будинків;
➡ під час прогулянок з дітьми, не залишати їх без нагляду і не перебувати з ними в місцях можливого падіння з дахів брил, снігу.

Пам’ятайте, що дотримання цих основних порад та заходів безпеки дозволить уникнути трагічних наслідків.

Обухівський РС ГУ ДСНС

Коментарі