Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ДТЕК Київські регіональні електромережі серед трійки лідерів зі встановлення домашніх CЕC

Share on facebook
Share on telegram
Share on google
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

ДТЕК Київські регіональні електромережі увійшов до трійки лідерів приєднання сонячних електростанцій до мереж в Україні. Протягом 2020 року компанія підключила 559 нових об’єктів. Загалом в Київській області 2344 просьюмерів* – домогосподарств, які виробляють екологічно чисту електроенергію та забезпечують не тільки власні потреби, а й продають залишок в мережу. Найчастіше переходять на зелену генерацію у Бучанському, Броварському та Бориспільському районах**.

«ДТЕК трансформує бізнес згідно Нової стратегії 2030, яка заснована на принципах ESG, цінностях і відповідальності за прогрес у досягненні Цілей Сталого розвитку Глобального договору ООН. Наша компанія забезпечує безперешкодний доступ до інфраструктури мереж для всіх клієнтів. Загалом в області вже активно використовують відновлювані джерела енергії понад 2 тисячі сімей. Це наш внесок у декарбонізацію української енергетики, збереження навколишнього середовища і формування екологічного майбутнього для нових поколінь», – зазначив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

За даними Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, у 2020-му році українці встановили 8 тисяч домашніх сонячних електростанцій (СЕС). Загалом в Україні такі є у 30 тисяч сімей. Київська область входить до трійки регіонів-лідерів, де спостерігається найбільша кількість СЕС приватних домогосподарств. Так, у Дніпропетровській – 4017, Тернопільській – 2512, Київській – 2344.
У компанії відзначають, що попит на підключення малої розподіленої генерації до інфраструктури електромереж регіону залишається стабільно високим. У трійці лідерів виробників екологічно чистої енергії:
– Бучанський район – 376;
– Броварський район – 305;
– Бориспільський район – 248.
Всю інформацію про те, як перейти на «зелений тариф» та підключити домашню сонячну електростанцію, — можна подивитися тут.

*Просьюмер (від англ.): Prosumer, producer — виробник + consumer — споживач.
**новий адміністративно-територіальний устрій України районного та базового рівнів, який був затверджений урядом України у червні 2020 року та постановою Верховної Ради України у липні 2020 року.

Довідка
ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.
ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі

Коментарі